Örebro får en egen yogafestival!Lördag den 18 juni välkomnar vi 250 personer till Scenit Kulturhus i Örebro för en heldag med massor av yoga, gemenskap och sköna energier. Så många som 18 yogalärare med alla connections till Örebro håller totalt 15 klasser i tre olika salar parallellt från kl. 09.00 på morgonen till kl. 17.00 på eftermiddagen. 


I pauserna kan man unna sig en god rawfika, kombucha eller lättare sallad i cafét som under dagen hostas av de lokala aktörerna Cozo Coffee och Sallad&. Du har också möjligheten att mingla med andra yogisar eller ta sig en titt i vår yogashop som finns på plats. 


Vi är enormt stolta att erbjuda en hel dag med yoga och sessioner där det verkligen finns något för alla. Kom och flowa, landa i gruppmeditationer, trumresor eller lär dig mer om yoga som verktyg för avslappning. Totalt kan du gå på fem klasser under dagen och du väljer själv vilka du vill gå på. Den här dagen kommer osa kärlek och gemenskap på så många sätt, och precis alla som vill är välkomna, nyfiken som erfaren. 


Let the love revolution begin!

Örebro Yogafestival Love Revolution 18 juni 2022

KLASSBESKRIVNINGAR

9.00-10.00

Evelina Gunnarsson

Self Love Explosion

A-salen


När senast gav du dig själv en kram, en varm smekning och sa till dig själv att du är tillräcklig, duger precis som du är? Höll dig själv i precis allt som är, hur det än är? Låt oss flöda tillsammans med kärlek i fokus. Öppna upp, sträcka ut, skapa och dela en energi av kärlek som får hela freaking rummet att vibrera. Under den här klassen blandar vi Hatha och Vinaysayoga med meditation och pranayama. Med yogan som verktyg skapar vi under denna klass en sjudundrande kärleksexplosion!

Karin Åqvist 

Upside Down Flow

B-salen


En lekfull, delvis utmanande och flowig klass för dig som är nyfiken på, eller vill träna på din yogapraktik i ett vertikalt läge. Vi går igenom tips och trix för att vända världen upp och ner i olika klassiska inversioner. Vi kommer utforska yogapositioner som bland annat huvudstående, underarmsstående och handstående. Klassen är till för ALLA nivåer, du gör det du kan och känner dig bekväm med. Tänk dig klassen som en flowig klass med härliga möjligheter att balansera på händer, armar och huvud om modet finns och andan faller på.

Alexander Alm

Ashtanga Yoga

Foajen


Ashtangayoga är en traditionell yogaform där rörelser synkroniseras med andetag. Jag kommer att leda passet och presentera olika asanas som vi färdas igenom i den första serien av Ashtanga yoga. Fokus kommer vara att hitta ett skönt flöde och ett mjukt utövande som balanserar sinne och kropp. Detta pass kan vara fysiskt utmanande, inga förkunskaper krävs

10.30-11.45

Tove Maria Ekman Yogalistic Studio & Educations

Fusion Flow

A-salen


Här bjuds din kropp på en flödande Vinyasa, med essens, passion och känsla. Fusion Flow är en klass som skall avnjutas, låt oss göra det tillsammans! Maria är en väldigt uppskattad yogalärare född i Örebro, men hemmahörande i Västerås där hon driver Västerås största yogastudio Yogalistic. Med en lång erfarenhet av att sätta sin egen och andras kroppar i rörelse leder sina deltagare kreativt och inkännande. 

Åsa Rönnmark-Jacobsson 

Anahata chakra flow 

B-salen


Varm, stärkande och lekfullt flödande klass där kreativitet och frihet är ledord. Med fokus på fred, acceptans och kärlek öppnar vi bröstrygg, axlar, hjärta och områdena runt anahata chakra lite extra men hela kroppen är med i flödet. Tillsammans skapar vi en varm och inkluderande klass där vi släpper våra egna energier fria. 

Åsa är registrerad yogalärare och yogaterapeut och arbetar brett med yogan som verktyg, hon har själv egen erfarenhet av yogans läkande kraft vid trauma.

Carin Carbonnier - Karini Yoga & Massage

Acro Yoga

Foajen


I en mix av yoga, akrobatik och terapeutisk thaimassage möts vi i en yogaform där ledordet är tillsammans! I grupper om två, tre eller fler så lyfter vi upp varandra, praktiserar yoga med en annan relation till positioner, underlag och ger oss en fantastisk möjlighet att vara precis här och nu! Tillsammans skapar vi plats för lekfullhet och tillit, för alla oavsett bakgrund – enbart nyfikenhet krävs.

12.00-13.00

Majja Lund

Avslappnings-workshop

A-salen


Att "bara" slappna av, är inte så "bara". Det har du säkert upplevt när du varit stressad, irriterad eller liksom för trött för att ens orka varva ner? I det här passet övar vi på att spänningsreglera och använder praktiska tekniker som kan vara användbara i olika lägen av livet för att varva upp eller ner, och kunna landa i en skönt avspänd men ändå alert energi. Passet är inspirerat av boken jag och Veronica Jäderlund precis släppt; ”Yoga för mindre stress, mer energi och bättre sömn” och jag tar med böcker till försäljning om du blir nyfiken på att utforska det vidare. 

Frida Wirsén 

DanceEnergyYoga

B-salenFöljer ditt hjärtas slag och dina andetags rytm, från början till slut. Frigörande dans, kombinerat med synkronisering av ditt andetag och yogapositioner. Smälter ner i yogans magiska värld och låter våra skratt och andetag leda våra kroppar i underbara rörelser. Glädje och frihet är nyckelord under hela klassen, ett underbart koncept där du utgår ifrån din matta och lekfullt rör dig utanför, för att kreativt använda kroppen i härliga rörelser. Energifylld flödande klass.

Seeds Of Light 

Lär dig grunderna i Tarot

Bli medveten om ditt inre

Foajen


Vill du komma i djupare kontakt med ditt inre? Är du nyfiken på Tarot och hur du arbetar med korten? Vi utforskar tillsammans kortens betydelse! Vi går igenom grunderna och gör en spännande övning. Ta gärna med din Tarotlek. Förslagsvis Rider-Waite. Vi på Seeds Of Light brinner för personlig utveckling genom Tarot. Vi har flera års erfarenhet av att arbeta med korten och att ge vägledning.


14.00-15.00

House of Indra 

Grupphealing

A-salen


Varmt välkommen att ta del av en fantastisk healingstund. Tillsammans öppnar vi och skapar ett sacred space där healingen kan få ta plats. Anna kommer tryggt att guida och vägleda dig in i en meditation där du får träffa din healingguide och dina änglar, för att sedan ta emot healingljuset. Varmt välkommen I ljus och glädje Anna Indra Larsson

Sara Linkilä

Trumresa

B-salen


Denna klass leds av Sara Linkilä, shamansk naturprästinna och yogalärare. Klassen börjar med en mjuk yoga för att sakta hitta ner till liggande avslappning där trumresan börjar. Du får följa Saras mjuka gudiande röst genom hela resan samtidigt som trumman spelar. Trummans ljud hjälper dig att slappna av och släppa taget så du kan följa resans väg och hämta hem din kraft och dina budskap. Efter resan finns tid att mjukt komma tillbaka och anteckna om du vill.


Frida Svensk Full of Life

Tantric Touch

Foajen

 

Utforska dig själv i gemenskap där HELA du är välkommen. Avidentifiera dig från känslor och tankar och upplev mer av DIG. Kom i kontakt med och utforska den inre rösten, beröring & gränser, kommunikation, autentisitet, blockeringar & njutning. Låt dig mötas från hjärtat och bli mött från hjärtat.

15.30-17.00

Heidi Lindman 

Yinyoga & Soundhealing 

A-salen


Du är varmt välkommen till en djupt avslappnande stund med Yin yoga till helande toner av olika akustiska Sound Healing instrument och sång. I min mjuka Yin Yoga stannar vi i ca 3-5 minuter, i varje sittande eller liggande position. Till yogan skapar jag ljudlandskap med bl. a kristallskålar, Handpan, klangskålar, shamantrumma och sång. Jag är RYT certifierad Yin Yoga, Hatha Yoga och Vinyasa Flow lärare, Sound healer och Reiki healer sedan 2009


Hannah Lind

Meditative Ecstatic Dance 

B-salen


Meditativ extatisk dans på svenska, skulle man kunna säga är en blandning av min Meditationsdans och den dans jag håller i på fredagskvällar via Dansa ◇ Bara ◇ Vara. Passet inleds med att vi landar i oss själva och i rummet på en yogamatta med slutna ögon ca 10 min innan vi låter musiken föra oss vidare genom rytmer i fri dans. Dansen avslutas med ca 10 - 15 minuters avslappning till meditativ musik. Passet är anpassat så att man kan välja att gå inåt med slutna ögon eller bara dansa, ha kul och fira livet. Eller varför inte båda två? Dansen är icke guidad och härlig, skön musik utlovas!!


Anna Ökvist 

Rest & Embrace

FoajenVälkommen till en klass där hela du får ta plats - precis så som du är. Anna guidar dig till att lyssna in till vad just du behöver. Du får notera det som är i rörelse, andetag och stillhet. Skapa din plats i kärleksfull vänlighet och härvaro. En mjuk och omfamnande klass där du fyller på med kraft, mod, energi och kärlek - till att som är du.